Nieuwbouwproject

Waterview

Leuven

Waterview Waterview Waterview Waterview Waterview Waterview

LEUVEN BOVEN WATER

Een schitterende belegging in de stad met de oudste universiteit van ons land!

Vaartkom

De Vaartkom is een bijzondere plek in Leuven. De oude industriële site rondom de Vaart en de Dijle evolueert volop. Ze groeit uit tot een stijlvolle, levendige en groene stadswijk boordevol creativiteit. Meer dan 2.000 nieuwe woningen zullen de Vaartkom omvormen in een echte stadswijk.

Waarom extra kamers ?

Steeds meer jongeren volgen hoger, al dan niet universitair, onderwijs. Bovendien zorgt een groeiend aantal buitenlandse studenten voor een nood aan bijkomende studentenhuisvesting. Stad Leuven kiest daarbij voor kwaliteitsvolle, grotere projecten op de juiste locaties. De projecten bevatten vooral gewone kamers, met allemaal een eigen douche en WC, die bedoeld zijn voor tijdelijke bewoning door studenten of onderzoekers.

Project WATERVIEW

Stad Leuven selecteerde in 2012 enkele geschikte locaties voor bijkomende studentenhuisvesting. Daarbij werd vooral rekening gehouden met de afstand tot campussen en studentenvoorzieningen, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en het omliggende woonweefsel.

Waterview bevindt zich op de voormalige parking van het Engels Plein, tussen het park van de Abdij op de Keizersberg en de – binnenkort autovrije – Vaartkom. In de 14 verdiepingen hoge toren zullen 28 kamers per verdieping verdeeld worden over twee leefunits.

Dit unieke project  is reeds voor 93% verkocht. Verhuur en beheer gebeurt door de  KU Leuven.