Over ons

Drie vakgebieden

Optima Global Estate is actief in Gent, Brussel en Antwerpen met circa 50 professionals die dagelijks hun kennis en ervaring ter beschikking stellen. Nieuwbouw, toplocaties, beheer, oog voor detail en vakmanschap zijn slechts enkele troeven.

Optima Global Estate heeft drie belangrijke activiteiten: vastgoedontwikkeling, verkoop en rentmeesterschap (verhuur en beheer). Wij onderscheiden ons met een volledige, professionele service voor de verhuring en het beheer van de panden die binnen- en buitenlandse investeerders ons toevertrouwen.

Vastgoedontwikkeling: Enkel Toplocaties

Optima Global Estate staat sinds jaar en dag bekend voor zijn unieke nieuwbouwprojecten op toplocaties in Gent, Brussel en Antwerpen. De afgelopen 20 jaar werden meer dan 50 projecten ontwikkeld door een eigen team van architecten en ingenieurs die de nieuwbouwprojecten coördineren van A tot Z.
Letterlijk alle aspecten gaande van het ontwerp tot en met de oplevering worden door onze medewerkers begeleid zodat de kopers zich geen zorgen moeten maken.
Uitzonderlijk in onze ontwikkelingen is dat alle projecten instap klaar worden opgeleverd. Dit is geschilderd en afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals volwaardig parket en keukens van onder meer het Duitse topmerk Bulthaup.
Binnen de sector van het residentieel vastgoed is Optima Global Estate inmiddels een gevestigde nationale speler geworden.

“Optima Global Estate begeleidt u met een buitengewone know-how en een jarenlange ervaring in projectontwikkeling.”

Verkoop: Zowel investeerders als particulieren

Omwille van zijn 360° aanbod gaande van ontwikkeling tot de verhuur, het beheer en tot slot de herverkoop zijn de nieuwbouwprojecten van Optima Global Estate zéér geliefd bij investeerders. Echter worden de toplocaties ook gesmaakt bij particuliere woonkopers waarvoor we een aparte cel directe verkoop hebben. Om de cirkel rond te maken verzorgen wij ook de herverkoop van de opbrengsteigendommen.

Rentmeesterschap: een vak apart

De rentmeester doet veel meer dan alleen verhuren. Wij ontlasten de eigenaar/verhuurder niet alleen van alle praktische beslommeringen en afspraken met huurders maar zorgen tevens voor de inning van de huurgelden. Aan de andere kant zorgen we dat de huurder ook optimaal kan huren en een professioneel aanspreekpunt heeft voor al zijn vragen.
Onze specialisten garanderen een onberispelijk administratief, financieel en technisch beheer. Zij zorgen ervoor dat u in regel bent, dat uw huurders tevreden zijn… en dat uw pand rendeert zoals het hoort.

Verhuren: 100% flexibiliteit

Onze renting consultants zijn steeds op zoek naar solvabele huurders. Hiervoor bieden wij diverse flexibele huurformules aan gaande van zeer korte termijn tot middellange en lange termijn. Om expats te bedienen hebben we ook een ruim aanbod met gemeubelde appartementen.

Beheer: Werk voor specialisten

Optima Global Estate heeft op vandaag meer dan 3000 units in beheer. Hiervoor zorgt een team van property consultants die 100% ten dienst staan van zowel de huurders als eigenaars. Wij bieden uitstekende diensten zoals een klusjesdienst en meldkamer die 24/7 ter uwer beschikking staan om eventuele problemen snel en vakkundig op te lossen.

“Het rentmeesterschap van Optima Global Estate staat synoniem voor goed beheer en financiële zekerheid, nu en later.”
Ruben Piqueur, CEO”

 

 

 

Onze kernwaarden

Kwaliteit

Elk pand wordt perfect onderhouden, zodat al onze huurders kunnen genieten van een propere, gezellig…

Veiligheid

Alle woongelegenheden van Optima Global Estate beantwoorden aan de strengste normen inzake brandveil…

Flexibiliteit

Dankzij onze soepele huurformules zoals korte termijncontracten en gemeubelde verhuringen kunnen we …